Lukeminen on antoisa harrastus

Olet varmaankin kuullut sanottavan, että lukeminen kannattaa aina, mikä pitää varmasti paikkansa, koska lukeminen on harrastus, josta hyödyt monin tavoin. Lukiessasi hankit uusia tietoja, opit uusia asioita sekä saat pohdittavaa. Samalla kehität omaa ilmaisutaitoasi. Hyvän romaanin lukeminen on rentouttava elämys. Näiltä sivuilta löydät mielenkiintoista tietoa lukemisesta sekä saat loistavia kirjavinkkejä alan harrastajilta. Kirja-arvosteluihin tutustuminen on oiva tapa valita mieleistä luettavaa laajasta valikoimasta ja niiden avulla voit seuloa helmet. On mielenkiintoista tutustua muiden suomalaisten suosikkikirjoihin ja saada samalla vinkkejä siihen, mitä kannattaa lukea.

Naiset ovat ahkerimpia lukijoita

Tutkimusten mukaan naiset lukevat keskimäärin miehiä enemmän. Naiset lukevat paljon erilaista kirjallisuutta, mutta myös erilaisia naistenlehtiä, jotka käsittelevät esimerkiksi perhe-elämää, muotia, sisustamista sekä ruuanlaittoa. Näillä sivuilla esittelemme parhaat Suomessa ilmestyvät naistenlehdet.

Kirjakerhojen ja lastenlehtien kautta lapset saavat uusia elämyksiä

Näillä sivuilla kerrotaan myös kirjakerhojen lapsille tarjoamista elämyksistä. Kirjakerhosta lapsi saa kuukausittain mieleistään postia, joka on monen lapsen kuukauden kohokohta. Tällaisia kerhoja on tarjolla runsas valikoima, joista voit valita lapsellesi ja perheellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon. Netistä löytyy kirjakerhojen lisäksi muutenkin runsaasti kirjamyyntiä ja kirjakaupan voidaankin sanoa siirtyneen aikaisempaa runsaammassa määrin nettiin.

Aku Ankassa on sitä jotakin, koska kyseinen hahmo on säilyttänyt asemansa lasten suosikkilehtien joukossa vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Edes ajan patina ei tunnu vaikuttavan Aku Ankan suosioon eivätkä vanhatkaan lehdet tunnu nykylapsista vanhanaikaisilta. Monikaan piirroshahmo ei ole pystynyt samaan kuin Aku Ankka.

Lukeminen on erittäin tärkeää juurikin lapsille, joiden kielelliset taidot ovat vasta heräämässä ja puhkeamassa kukkaan. Runsas lukeminen on hyvä keino rikastuttaa lapsen kieltä. Vaikka alakouluikäinen lapsi osaisikin jo lukea itse, kannattaa hänelle tästä huolimatta lukea toisinaan myös ääneen. Tutustu sivujemme kautta lasten suosikkeihin.