Sivupiiri » Kirjavinkit » Salamavaras
9789511228370_2.jpg
Käyttäjien arvio:
Sinun pisteet: Ei mikään Keskiarvo: 4.6 (92 ääntä)

Kirjaa löytyy kirjastoista:

 • Kirjaudu sisään / rekisteröidy
  ja valitse itsellesi lähikirjasto.
 •  
 • Voit myös hakea kirjoja itse
  käyttämällä Frank-monihakua.


Rick Riordan

Percy Jacksonin isä on kreikkalainen jumala.

 

 

 

Tosin Percy saa tietää tämän vasta 12-vuotiaana, eikä sitä ole helppo käsittää. "Mitä ihmeellistä minussa muka oli? Lukihäiriöisessä, yliaktiivisessa pojassa, jonka todistuksen keskiarvo oli kuusi ja joka oli erotettu koulusta kuudennen kerran kuudessa vuodessa."

Onneksi äiti on sentään ihan tavallinen. Toisaalta jos isä on jumala ja äiti ihan tavallinen, niin mitä Percy itse on? Puolijumala? Onneksi Percy ei ole yksin, sillä Olympoksen jumalilla on paljon lapsia tavallisten kuolevaisten kanssa. Percy pääsee tutustumaan muihin kesäleirillä, jota vetävät kentauri Kheiron ja viininjumala Dionysos.

Jumalten valtakunnassa ei kuitenkaan ole kaikki hyvin, sillä joku on varastanut taivaan jumala Zeuksen salaman. Zeus syyttää varkaudesta veljeään Poseidonia, ja jumalat ovat sodan partaalla. Ja kukapa muu kuin Percy Jackson saa tehtäväkseen etsiä ja palauttaa kadonneen salaman... Onneksi Percyn ei tarvitse suorittaa mahdotonta tehtävää yksin vaan hän saa kumppaneikseen Annabethin ja satyyri Groverin.

Harry Potter -elokuvien ohjaaja Chris Columbus on tehnyt suositusta kirjasta elokuvan, joka saa ensi-iltansa helmikuussa 2010.

 • Julkaisuvuosi:

  2008
 • Kustantaja:

  Otava
 • ISBN:

  978-951-1-228
 •  
 • Ikäsuositus:


  10-13
  14-16

Lisätietoja


22 ihmistä on kommentoinut tätä vinkkiä.

 
 
Kommentti: 

sain sukulaiselta ton kirjan lahjaks ja luin sen hetkessä, innostuin niin paljon että nyt oon lukenu jatko-osat myös...odotan innolla millon seuraava osa suomennetaan...:D

0
Ilmoita ylläpidolle
 
 
Kommentti: 

lainasin kirjastosta ja jäin heti koukkuu =D oon lukenu jatko-osii mut en oo vielä saanu lukee yhtä tai kahta koska niitä ei ollu kirjastos tai sit ne oli jollaki lainas =/ mut oli toi kyl ihana kirja<3

0
Ilmoita ylläpidolle
 
 
Kommentti: 

Kuuntelin äänikirjana :) Lukijan ääni risoi ensin tosi pahasti, koska Percyn kaverin sen... no en nyt muista nimeä ääni kuulosti minusta ihan typerältä. Mutta sitten kirja imaisi mukaansa eikä lukijan ääni enää ottanut päähän :D

0
Ilmoita ylläpidolle
 
 
#4 Luen
Kommentti: 

Ihan sarja. Aluksi olin jostain syystä varuillani, mutta sitten se katosi ja jatkoin lukemista.
Hiukan kaduttaa, että kävin katsomassa elokuvan, se ei ollut minusta erityisen hyväkään...

0
Ilmoita ylläpidolle
 
 
Kommentti: 

siiis nää kaikki kirjat on iha sika hyviii =) luin ton ekan ja si oli pakko lainaa kirjastost ne kaikki muutki ja si ku se viimene tuli suomeks ni oli pakko ostaa se, nii hyvii nää o! :D

0
Ilmoita ylläpidolle
 
 
Kommentti: 

Toivon melkein ettei kukaan, joka luki tämän kirjan ja piti siitä, käynyt katsomassa tätä elokuvana tänä vuonna. Se oli huono. Todella huono ei sentään, mutta huono. :(
Päähenkilöt olivat hyvin valittu, mutta jokin häiritsi elokuvassa -kömpelyys, ei kehuttavat rekvisiitat, juoni, joka hyppi joitain kohtia pois- älkää kysykö mikä, sillä siihen en tarkalleen osaa vastata. Vaikkakin henkilät olivat hyvin valittu, ei se heidän väliseen kemiaan vaikuta. Annabethin ja Percyn välillä ei ollut sitä, mitä kirjassa oli ja molemmat ovat reippaasti yli 12-vuotiaita elokuvassa.
 
No vähän varoitin elokuvan aikovia katsoneita, mutta haluaisin luetella tähän kaikki sarjassa ilmestyneet kirjat:
Salamavaras 2007
Hirviöidenmeri 2008
Titaanien kirjous 2009
Labyrinttitaistelu 2010
Jumalten sota 2010
Perässä on vuosi, luku jolloin se ilmestyi suomeksi.

0
Ilmoita ylläpidolle
 
 
Kommentti: 

Sarja oli minusta hyvä ja juoni oli viimeiseen käännökseen asti mukaansa vetävä..mutta tosiaan leffassa oli pieniä muutoksia..Areen tytär puuttui Annabethin hiusten väri eri...todella häiritsevää minusta.

0
Ilmoita ylläpidolle
 
 
Kommentti: 

Oon lukenu koko kirja sarjan. Ehdottomasti paras kirjasarja jonka oon lukenu.

5
Ilmoita ylläpidolle
 
 
Kommentti: 

Mun elämä heitti häränpyllyä sen jälkeen, kun luin tän kirjan! Mä rakastan Percyjä (paitsi viimeistä, en tiiä mikä siinä oikeen mättäs) ja se on yks mun lempikirjasarjoista! Vielä kun tykkään mytologiasta niin AVOT!! :DDDDDDD

5
Ilmoita ylläpidolle
 
 
Kommentti: 

Kirja oli ihan hyvä ja elokuva ihan hyvä. Ne silti olivat ihan erillaisia, kirja ja elokuva  ei muistuttaneet toisiaan paljon ollenkaan. niiden erot häiritsivät todellapahasti. ulkonäköön liittyvät asiat, näyttelijöiden ikä kirjan henkilöiden ikään verrattunä. Varas oli tavallaan eri kaikki tapahtui erillä lailla. Kirjasta jos nyt puhutaan erikseen niin;  kirja oli hyvä ja hauska. Jännitystä piisasi ja sivuhenkilöt olivat kiinnostavia ja teki kirjasta mukavan.  Kirja tuntui lyhyeltä ja yksi kohta oli mielestäni hiukan yli ammuttua.   Tykkäsin silti kovasti ei siinä mitään :D en ole jaksanut lukea  enempää, koska tuli parempia kirjoja eteeni, mutta ehkä vielä joskus....

0
Ilmoita ylläpidolle
 
 
Kommentti: 

Minä en ole vielä lukenut yhtään percy-sarjan kirjaa, mutta ne ovat kyllä lukulistallani.

Faneille tiedoksi, että ensi vuoden puolella on Rick Rioirdanilta ilmestymässä uusi sarja: Kanen aikakirjat.
Ensimmäinen osa ilmestyy tammi-helmikuussa ja on nimeltään Punainen pyramidi.

0
Ilmoita ylläpidolle
 
 
Kommentti: 

jos pidät kirjan tarinasta... älä osta elokuvaa! elokuvassa tarina on vähän päin _____. kaikki tietävät että poseidon on percyn isä ja percy on 16 vuotias jo alussa.. ja tarina hyppii hirveästi, siihen on lisätty jotain random juttuja....    kirjan mielivapauden siinä menettää, jos rupeat elokuvana katsomaan.
 
mutta muuten elokuvakin oli ihan hyvä =)

0
Ilmoita ylläpidolle
 
 
Kommentti: 

Meidän piti katsoa kavereiden kanssa salamavaras elokuva yökylässä. Kaverini olivat lukeneet kirjan joten ajattelin ehkä minäkin voisin lukea sen... En ehtinyt kirjan loppuun ennen päivää jolloin se piti katsoa. Pelkäsin että sitten kun näkisin elokuvan en jaksaisi lukea kirjaa, mutta elokuvan näkeminen innosti vain luku intoani. Tosi hyvä kirja sarja ja myös muut Rick Riordanin kirjat ovat hyviä!

5
Ilmoita ylläpidolle
 
 
#14 Taidan...
Kommentti: 

... lukea. Kaverilla on tuo koulussa pulpettikirjana ja luin sitä vahän, ihan vain tylsyyden vuoksi. Olisi kyllä tehnyt heti mieli lukea lisää! :D

0
Ilmoita ylläpidolle
 
 
Kommentti: 

Oikeesti, mulla on pakkomielle Kreikan mytologiasta, jumalista sun muusta. Ja kaikki johtuu siitä, että otin satunnaisen kirjan kirjastosta, luin takakannen ja lainasin samantien koko sarjan. Elokuva on sukka. Siis surkee. (sorry, mutt tollaset sanat tarttuu) Mutt Logan on hyvä Percynä, Alexandra Daddariolla on väärän väriset hiukset, kaikki mättää. Paitsi disko-kohtaus. Se oli hyvä. Ja Apollon on söpö <3 ja Hermes kans aww<3! Siis ei välttämättä siinä elokuvassa mutta mielikuvituksessani kyllä. ;DD Siis pointti oli se, että sarja on ihana, Percy on ihana, elokuva on surkee ja siitä saa pakkomielteen.

0
Ilmoita ylläpidolle
 
 
Kommentti: 

...parhain sarja varmaan ikinä!!! Henkilöt on aidon oloisia ja sitä rupee ajattelemaan kuka olisi itse, kenen jumalan lapsi jne. Kävi samanlailla kuin edelliselle kommentoijalle, jopa siihen pisteeseen asti, että Lontoossa käydessämme oli pakko päästä British Museumiin ja antiikin kreikan osastolle;) Ja vielä elokuvasta: erittäin ärsyttävää kun kaikki on ihan muuta kuin kirjassa, yhteistä on pelkkä nimi. Annabeth on enenmmän sotaisa kuin viisas, eikä piikittele Percyä(yksi kirjan monista hauskoista asioista, välillä jopa nauruun asti). Lisäksi henkilöt olivat 16-vuotiaita ja(erityisesti Percy) ärsyttävän ylimielisiä. Jopa Annabethin hiusten väri on väärä, virhe, joka olisi hoitunut pienellä vaivannäöllä. Elokuvan juonikin oli paljon yksinkertaisempi kuin kirjassa, monen varkauden/varkaan/varastetun esineen päällekkäisyys, joka selittyi vasta kirjan lopussa, teki kirjasta yksilöllisen ja sellaisen, joka on pakko ahmia heti.

Tähtiä antaisin vaikka kuusi, mutta...

5
Ilmoita ylläpidolle
 
 
#17 Kirjan...
Kommentti: 

... luin heti samana päivänä kun lainasin sen kirjastost, ja seuraavalla kerralla lainasin kaikki muutki osat. Olin jo lukenu kirjat kun näin elokuvan, ja oon samaa mieltä kuin kaikki muutkin: ei se oo huono elokuva, mutta sillä ei ole mitää yhteistä kirjan kanssa. Luin myös Kanen aikakirjojen ekan osan, suosittelen!

5 tähteä ilman muuta!

5
Ilmoita ylläpidolle
 
 
#18 Heh :D
Kommentti: 

Lukkiin tuon arvostelun ja en kyllä ois sen perusteella lukenu, mutta kommentit sai muuttamaan mielen :P Jos sattuu kirjastossa etteen ni lainaan varmasti! :)

0
Ilmoita ylläpidolle
 
 
Kommentti: 

Tämä kirja oli aivan huippu ja yksi kaikista suosikeistani jos kirjan jatko osia ei lasketa tai oikestaan nekin jäävät salama varkaan varjoon!

0
Ilmoita ylläpidolle
 
 
Kommentti: 

En ole vielä lukenut kaikkia sarjan kirjoja mutta kolme ainakin. Tähän mennessä kaikki kirjat ovat olleet hyviä ja mukaansa tempaavia. Elokuvaa en ole katsonut mutta kiinnostaisi kovasti noiden kommenttejen jälkeen. Ainut asia joka salamavarkaassa ärsytti oli cool kirjoitettuna kuuli. En tiedä mikä siinä niin kovasti otti päähän mutta tuo ärsyke on onneksi korjattu muissa kirjoissa.

0
Ilmoita ylläpidolle
 
 
#21 I LOVE <3
Kommentti: 

Siis kyllä jäin todellakin saman tien koukkuun! Ehdottomasti paras sarja mitä oon lukenu ikinä <3.

5
Ilmoita ylläpidolle
 
 
#22 Besssst!!
Kommentti: 

Parhaita lukemiani kirjoja. Jäin saman tien koukkuun. Olen lukenut myös kaikki jatko osat. Pitää vain odottaa että seuraava suomennetaan.

0
Ilmoita ylläpidolle
 
Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
 • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
 • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
 • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

 
Ihminen vai kone?
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Kysymys, jonka tarkoituksena on hämätä roskapostirobotteja.