Sivupiiri » KUVITTELE MINUT!

Lukublogi

KUVITTELE MINUT!

Syksyllä 2007 ilmestyi nuortenromaani Rohkeusleikit, jonka päähenkilö Ronja oli elänyt mielessäni jo pitkään. Halusin kertoa tytöstä, joka palaa sijaisperheestä takaisin biologisen äitinsä luo.

 

Aloitin kirjan monta kertaa, mutta tarina ei lähtenyt liikkeelle. Olin siinä vaiheessa valinnut sankarilleni nimen Sonja. Jossain vaiheessa tajusin, että tyttöhän onkin Ronja! Yhden kirjaimen ero ei kuulosta isolta asialta, mutta se oli yllättävän tärkeä.Tarina lähti liikkeelle… ja tyssäsi muutaman sivun päähän. Kirjoitin aluksi minä-muodossa. Päätin kokeilla Ronjan tarinan kertomista kolmannessa persoonassa. Sitä kautta pääsin paremmin sujahtamaan Ronjan nahkoihin.Kirjoitin romaanin yhtä soittoa alusta loppuun.

 

Rohkeusleikit on tarina tyttärestä ja äidistä, mutta myös tytöistä ja pojista. Sahara-niminen tyttö hyppäsi mukaan tarinaan ja muodostui yllättävän tärkeäksi. Ronjan ympärille kertyi kavereiden turvaverkosto, se oikea perhe, jota ei määritellä yhteisellä jääkaapilla tai puhelinoperaattorin heimopalvelulla.

 

Kirjojen henkilöt ovat vahvoja persoonallisuuksia. Heillä on oma tahto, ja he alkavat elää omaa elämäänsä. Vaikka suunnittelen kirjan mahdollisimman valmiiksi ennen kuin alan kirjoittaa, tarina muuttuu matkan varrella. Tärkeintä on heittäytyä tarinaan täysillä. Päähenkilö sanoo ensin kirjailijalle, sitten lukijalle: ”Kuvittele minut!”

 

Syksyllä 2008 ilmestyi nuortenromaani Tuulensuoja, jonka päähenkilö on Tessa.Hän asuu nuorisokodissa ja inhoaa ihmisiä, jotka haluavat määritellä hänen elämänsä. Hän tahtoo itse löytää perheensä ja sukunsa tarinat. Tuulensuojaa kirjoittaessani aloin käydä lenkillä Tessan tapaan. Juostessani ajattelin hänen ajatuksiaan.

 

Nyt suunnittelen sarjaan kolmatta nuortenromaania. Ronja ja Tessa ovat vanhoja ystäviäni, mutta he ovat jo lähteneet työhuoneestani maailmalle.

 

On kiehtovaa tutustua uuteen päähenkilöön. Pidän silmät ja korvat auki. Eräs lukijani ehdotti, että kirjoittaisin kirjan hänestä. Ei elämäkertaa, vaan nuortenromaanin. Olen miettinyt, uskaltaisinko tehdä niin. Kirjani ei ehkä sittenkään olisi kirja lukijani elämästä,vaan se kertoisi ihan oman tarinansa. Nähtäväksi jää,millaisiin tapahtumiin mielikuvieni Amanda minut johdattaa.

 
 
#1 :)
Ilmoita ylläpidolle
 
 
#2 =D
Ilmoita ylläpidolle
 
 
#3 !!(:
Ilmoita ylläpidolle
 
 
#4 hmm..
Ilmoita ylläpidolle
 
 
#5 Oi !
Ilmoita ylläpidolle
 
Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

 
Ihminen vai kone?
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Kysymys, jonka tarkoituksena on hämätä roskapostirobotteja.