17 touko

Aku Ankka yhä lastenlehtien suosikki

Aku Ankan karisma puree suomalaisiin vuodesta toiseen

Suomalaiset lukijat rakastavat Aku Ankkaa, joka on helposti lähestyttävä hahmo ja jonka arkiset kommellukset tarjoavat runsaasti luettavaa kaikenikäisille Aku Ankka –faneille. Ehkä Aku Ankan suosiota voidaan selittää maassamme osittain sillä, että sen hahmossa on nähtävillä paljon stereotyyppiseen suomalaiseen liitettäviä piirteitä kuten sisukkuus ja periksiantamattomuus. Aku joutuu usein kokemaan vastoinkäymisiä, muttei lannistu niistä, vaan jaksaa yrittää yhä uudelleen ja uudelleen.thumb 3

Suomalaiset ovat saaneet nauttia Aku Ankka –lehdestä jo monen vuosikymmenen ajan, sillä Aku Ankka alkoi ilmestyä maassamme jo vuonna 1951. Aku Ankan lisäksi lehden suosittuja hahmoja ovat esimerkiksi Akun veljenpojat Tupu, Hupu ja Lupu, Roope-setä, Iines Ankka, Hannu Hanhi, Pelle Peloton ja Milla Magia. Monet pitävät myös Karhukoplasta, Mikki Hiirestä, Minni Hiirestä, Kroisos Pennosesta, Hessu Hoposta sekä Plutosta.

Lasten lisäksi myös monet aikuiset pitävät Aku Ankasta sisältäväthän sen tarinat runsaasti oivaltavia puhekuplia. Suomessa Aku Ankka kerää viikoittain reilun miljoona lukijaa, mikä on kunnioitettava määrä pienessä maassa. Lukijoiden ikähaitari on laaja, koska lehdestä pitävät sekä lukutaidottomat pikkulapset että vanhukset, joille Aku Ankasta on jo ehtinyt muodostua elämäntapa – ja tietysti kaikenikäiset Aku Ankka –fanit näiden äärilaitojen välillä.

Aku Ankkaa voidaan käyttää lukemaan oppimisen välineenä

Aku Ankka on Suomessa jo niin suosittu, että sen on sanottu jopa haastavan Aapisen lasten lukemaan oppimisen välineenä. On nimittäin todettu, että melkein puolet suomalaisista lapsista on opetellut lukemisen saloja tavaamalla Aku Ankkaa. Moni alakouluikäisistä lapsista on kokenut saaneensa lisää lukuvarmuutta juuri Aku Ankan lukemisen kautta.

Lasta kiinnostavat kuvat lehden sivuilla saavat lapsen helposti kiinnostumaan myös puhekuplien kirjaimista ja sitä kautta lukemisesta. Sarjakuvat ovat helppoa luettavaa lapselle, joka on vasta opettelemassa lukemista, koska puhekuplissa on luettavaa melko vähän ja koska selkeät kuvat tukevat puhekuplien viestiä. Suomenkielisten Aku Ankka –lehtien puhekuplat ovat niin oivaltavia, että monet opettajatkin ovat antaneet niistä positiivista palautetta. Tekstien erinomaisuudesta kertovat myös Aku Ankan vuonna 2001 ansaitsema Kielihelmi-palkinto sekä Mensan myöntämä palkinto, joka myönnettiin taidokkaan kielenkäytön sekä nokkelien tarinoiden ansiosta.

Kannattaa seurata Aku Ankka -lehden tarjouksia

Jos haluat tilata Aku Ankan kotiisi ilahduttamaan iltojasi tai helpottamaan lapsesi lukemaan oppimista, kannattaa tutustua erilaisiin Aku Ankka -lehden tarjoamiin tarjouksiin, joiden avulla voit säästää rahaa ja saada kivoja tilaajalahjoja. Aku Ankka on oiva kumppani niin lukemaan opettelevalle ekaluokkalaiselle kuin yksin elävälle vanhuksellekin! Hyvä Aku Ankka lehtitarjous löytyy klikkaamalla edellä olevaa linkkiä.